Tai Chi op alle niveau’s

Slowmotions biedt twee keer per jaar nieuwe cursussen aan: in september en januari. Ter kennismaking geven we proeflessen. Direct daarna starten de vormcursussen voor beginners (level 1) waar je je na de proefles voor kunt opgeven. Punt is dat je T'ai Chi leert in een serie opeenvolgende lessen, dus je kunt niet zomaar halverwege instappen. Als je al een achtergrond hebt in T’ai Chi (Yang stijl) dan zou je eventueel kunnen instromen in een lopende cursus. Bel of mail voor informatie. 

We leren de gehele vorm aan in drie semesters van 16 lessen.
In principe zou je de vorm dus na anderhalf jaar beheersen (als je thuis 10 minuten per dag oefent...) en dan begint het echte werk met de innerlijke ontwikkeling binnen de vorm (level 4) en push hands in de level 5 cursus.

Overzicht van cursussen

Vormcursus niveau 1: aanleren principes en vorm tot eerste cross hands
Vormcursus niveau 2: verdiepen principes en vorm tot kick with heel
Vormcursus niveau 3: integreren principes in complete vorm
Verdiepingcursus niveau 4: ontspannen flow, vormcorrectie, postering,
Verdiepingcursus niveau 5: sensing hands partneroefeningen

Outfit

Je hebt nauwelijks iets nodig voor het beoefenen van T'ai Chi. Gemakkelijk zittende kleding is in principe voldoende. Let erop dat deze kleding ook als je door je knieën buigt het niet knelt. Je kunt op je sokken oefenen, maar prettiger zijn de T'ai Chi schoentjes met witte stoffen zool. Wij kunnen T'ai Chi schoentjes leveren (op voorraad in Rotterdam), ze kosten 10 euro.